Организаторите на турнира от Големия шлем Australian Open са одобрили въвеждането на

...
Организаторите на турнира от Големия шлем Australian Open са одобрили въвеждането на
Коментари Харесай

Откритото първенство на Австралия въвежда тайбрек в петия сет

 Рафаел Надал удостовери присъединяване на Откритото състезание на Австралия
Организаторите на шампионата от Големия шлем  " Australian Open "  са одобрили въвеждането на тайбрек при 6:6 в решителния пети сет при мъжете.

Единствената разлика е, че този тайбрек ще се организира до 10 точки, а не до седем както е нормалната процедура. Засега не е ясно дали това решение ще влезе в действие още от 2019 година.

Съществува вид новият формат първо да бъде тестван в мачовете при юношите и в квалификациите, а да бъде въведен за главните надпревари от 2020-а. В Мелбърн са решили да употребяват по-различен формат по отношение на Уимбълдън, където употребяват общоприет тайбрек при 12:12 гейма в петия сет.

През 2018 година общо 12 мача са траяли след 6:6 в решителния сет. Това се е случило в пет срещи при мъжете и седем при мъжете.

Първият шампионат, който е въвел тайбрек в решителния сет е US Open още през 1970-а година. На " Ролан Гарос " към момента няма изясненост уредниците да имат предпочитание да одобряват сходен ход. Australian Open през 2019 година ще стартира на 14 януари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР